Actualizați preferințele cookie-urilor

Acte necesare

  • Carte identitate sau pasaport pentru persoanele de alta nationalitate
  • Certificat inmatriculare autovehicul
  • Carte identitate autovehicul in original, iar pentru cele achizitionate in leasing copie semnata si stampilata de compania de leasing
  •  Asigurare RCA valabila
  • Certificat de agreere taxi (doar pentru taxiuri)
  • Certificat de agreere pentru scoala de soferi (doar pentru masini cu care se face scoala de soferi)
  • Verificare tahograf (doar pentru vehicule care depasesc 3.5 tone)

Obligatia efectuarii inspectiilor tehnice periodice precum si a respectarii periodicitătii acestora în functie de categoria vehiculului, revine detinatorului legal al acestuia.

Termenul pentru efectuarea primei inspectii tehnice periodice se calculeaza de la data primei inmatriculari, iar pentru urmatoarea inspectie tehnica periodica, de la data celei precedente.

Vehiculele noi, inmatriculate pentru prima data in Romania, nu se regasesc pe link-ul „Verificare ITP” deoarece acestea nu au fost supuse unei inspectii tehnice periodice.

Actualizarea bazelor de date ce furnizează informatiile disponibile pe site se efectueaza periodic. Bazele de date ale R.A.R. ce cuprind vehiculele cu inspectia tehnica periodica in termen de valabilitate sunt actualizate la un interval mult mai scurt de timp.

Registrul Auto Roman ofera posibilitatea de a verifica online daca inspectia tehnica periodica a masinii dumneavoastra este valabila / daca a fost inregistrata in baza de date.

Daca sunteti sigur ca ITP-ul a fost corect efectuat intr-o statie autorizata de R.A.R. pentru aceasta activitate si totusi nu va regasiti in baza de date, completati un formular de sesizare. Pentru a evita astfel de situatii, nu lasati diferite persoane binevoitoare sa va „rezolve” aceasta problema ( de cele mai multe ori aceste ITP-uri sunt false ), cel mai bine mergeti personal la o statie ITP autorizata, ocazie cu care veti afla si daca masina are eventuale probleme.

Nu stii daca ai ITP valabil?

Apasati butonul de mai jos pentru a consulta baza de date a Registrului Auto Roman (RAR)

Program

Luni – Vineri: 8:00 – 19:00

Sambata: 9:00 – 14:00

Duminca: Inchis

Info

Politica de confidentialitate

Str. Cernauti, Nr.15, Suceava

Tel: +40 732 257 800

BTL PERFORMANCE © 2022| Webdesign Suceava